Accueil > 2021, Art Market, artmarket.com, Artprice, Artprice-nft.com, GLOBAL GENERAL NEWS, MANIFESTO ARTPRICE NFT METAVERSE, NFT, thierry ehrmann > Artmarket.com: Manifesto Artprice – Masa depan NFT dan Meta Semesta

Artmarket.com: Manifesto Artprice – Masa depan NFT dan Meta Semesta

2021/11/24

Seperti yang telah diumumkan dalam siaran akhbar kami sebelum ini pada 9 November 2021, Artmarket.com dengan ini mengisytiharkan – dengan kajian dan data sokongan – bahawa NFT® Marketplace Artprice berada dalam kedudukan yang terbaik untuk menjana pusing ganti tahunan masa hadapan sebanyak beberapa puluh juta euro.

https://www.prnewswire.com/in/news-releases/artmarket-com-perfectly-positioned-to-generate-enormous-revenue-from-its-nft-marketplace-on-artprice-nft-com-871911795.html

Meta Semesta Artprice

© ‘Alchemical Fractal 1’ (himpunan 999 hasil kerja), keluli mentah, arca dan algoritma NFT oleh thierry Ehrmann.

Dengan ihsan Muzium Organe / Abode of Chaos / La Demeure du Chaos

artprice-nft.com

Ramalan ini berdasarkan realiti ekonomi medium NFT seperti keadaannya hari ini dan potensinya yang hampir tidak terhad dalam Semesta Berbilang Meta Semesta yang pesat membangun.

Ia juga berdasarkan sejarah, model ekonomi, pilihan yang bertanggungjawab terhadap alam sekitar dan falsafah yang mengganggu yang merupakan sebahagian daripada DNA Artprice oleh Artmarket, yang sentiasa berusaha untuk meletakkan pelukis di tengah-tengah Pasaran Seni.

Untuk menghargai dimensi dan magnitud apa yang boleh diistilahkan sebagai ‘fenomena NFT’, seseorang perlu bermula dengan mencerna fakta berikut: menjelang akhir suku ketiga 2021, NFT telah menjana 45 bilion dolar di seluruh dunia!

Dengan pengalaman digital perintisnya di Internet selama hampir suku abad dan kedudukan utamanya dalam pengumpulan, eksploitasi dan penyampaian maklumat pasaran seni, Artprice oleh Artmarket berada pada kedudukan yang tepat untuk menangkap sebahagian besar pasaran baharu ini – sekurang-kurangnya beberapa puluh juta euro – kerana pelanggannya sudah menjadi pemain pasaran seni utama di seluruh dunia.

Menurut tinjauan Harris, 11% orang dewasa Amerika telah membeli NFT. Namun apa yang menjadikan angka ini begitu menakjubkan adalah mereka tidak pernah membeli karya seni sebelum ini. Ini menunjukkan kewujudan takungan besar pembeli baharu yang pasti akan menjana sumber pendapatan baharu… dan itu hanya di AS sahaja.

Penganalisis kewangan di Jefferies – sebuah bank pelaburan Amerika yang berprestij – menjangkakan pasaran NFT meningkat dua kali ganda dari segi nilai pada 2022 dan percaya ia berkemungkinan besar mewakili sekurang-kurangnya $80 bilion pada 2025. Penting untuk diingati bahawa pasaran seni sekunder bukan digital semasa adalah bernilai kira-kira $10 bilion setahun. Oleh itu, kami sedang meninjau pemacu pertumbuhan baharu yang besar dan perubahan lengkap dalam dimensi dan struktur pasaran seni global. (Jefferies ialah broker yang sangat berpengaruh di pasaran kewangan global dan disenaraikan sebagai syarikat Fortune 1000 di Amerika Syarikat).

Sementara itu, Brian Armstrong, Ketua Pegawai Eksekutif Coinbase (modal pasaran $73 bilion) telah membuat spekulasi bahawa jualan NFT boleh mengatasi dagangan mata wang kripto. Pada sidang panggilan perolehan terakhir syarikat, beliau berkata bahawa masa depan syarikat itu mungkin terletak pada pasaran NFT tidak lama lagi.

Kami sangat teruja dengan NFT, ini akan menjadi pasaran yang sangat besar untuk kripto pada masa hadapan, dan ia sudah pun berlaku hari ini. Ia mungkin sama besar, jika tidak lebih besar, berbanding perniagaan mata wang kripto syarikat,” katanya.

Caty Tedman, Ketua Perkongsian di Dapper Labs dan ketua projek koleksi digital Top Shot NBA memberitahu CNBC, « NFT akan kekal di sini.”

Menurut laporan akhbar Reuters pada November 17, 2021: ‘Di pasaran NFT terbesar iaitu OpenSea, terdapat $2.6 bilion jualan pada Oktober tahun ini, peningkatan besar berbanding $4.8 juta pada Oktober 2020’.

Anggaran dan pendapat ini semuanya menggambarkan bahawa pasaran NFT telah bergerak daripada satu pasaran terpencil kepada satu pasaran yang bernilai berbilion-bilion dolar dalam jangka masa beberapa bulan sahaja.

Oleh itu, Artmarket.com merancang untuk menggunakan kedudukan utamanya dalam pasaran seni untuk menjadi pemain utama dalam segmen seni halus dunia/meta semesta NFT, yang walaupun masih jauh dari kemuncaknya, namun sedang marak seperti api yang membara. Kami amat percaya bahawa bidang ini kini berada di peringkat awal dan Artprice oleh Artmarket akan menjadi salah satu pemain rujukan dalam industri yang sudah pun berada di landasan ke arah pertumbuhan eksponen.

Pilihan Artprice oleh Artmarket dalam Blok Rantai

Artprice oleh Artmarket akan beroperasi dengan platform Ethereum dan mata wang kripto asalnya, Ether (ETH), mata wang kripto kedua terbesar di dunia mengikut nilai pasaran, dan lebih-lebih lagi, mata wang kripto pilihan dunia seni digital NFT. Penjual seni utama dunia semuanya telah memilih Ethereum termasuk Sotheby’s, Christie’s, Bonhams dan Phillips.

Atas beberapa sebab – antaranya adalah kebimbangan Artmarket terhadap alam sekitar – Ethereum dengan Artmarket akan berfungsi dalam mod pemancangan (bukti pancangan). Ini akan mengelakkan penggunaan tenaga perlombongan data dan pelaburan besar dalam perkakasan.

Menurut thierry Ehrmann: “aktiviti perlombongan data, tanpa sebarang nilai etika, telah mengubah pelombongnya menjadi proletariat digital”.

Pemancangan membolehkan Ethers tidak bergerak dalam kontrak pintar Artprice. Pada hakikatnya, nilai tambah utama Artprice adalah dalam pensijilan keaslian pelukis dan karyanya daripada pangkalan data rujukannya. Artprice sudah mempunyai komuniti terbuka melibatkan 765,000 pelukis dan 5.4 juta ahli yang terlibat dan menyumbang termasuk 4.5 juta pengumpul dan peminat seni serta 900,000 ahli profesional seni (rumah lelongan, penilai, institusi, peniaga seni, pejabat keluarga dan perbankan swasta, dsb.).

Komuniti Meta Semesta Artprice secara berkesan akan bergabung dengan ekosistem yang menjimatkan dan murni dalam meta semesta yang lebih luas, dan sebaliknya, sekali gus membolehkan pertumbuhan eksponen mematuhi sepenuhnya undang-undang terkenal Metcalfe tentang percambahan rangkaian.

Pada masa yang sama, Artprice akan memperuntukkan ‘dompet’ kepada komunitinya.

Perkembangan pemancangan akan berkemungkinan mengurangkan halangan kemasukan ke dalam ekosistem mata wang kripto.

Selepas banyak pertukaran dengan platform dan pasaran NFT, Artmarket.com mengekalkan hubungan terbaik dengan dua pengendali utama NFT, iaitu Opensea dan Rarible.

Artprice oleh Artmarket telah memutuskan untuk membina Meta Semestanya dengan Ethereum 2.0 dan peralihan kepada bukti pancangan (POS). Pembangun platform Ethereum sentiasa mahu menukar kepada sistem konsensus dengan beralih kepada mekanisme bukti pancangan, yang diketahui menawarkan prestasi yang lebih baik.

Artprice oleh Artmarket sangat sensitif terhadap kesan ekologi daripada aktivitinya. Mempertimbangkan penggunaan tenaga dalam bukti kerja perlombongan mata wang kripto, keputusan ini juga bertanggungjawab dari segi ekologi.

Dengan bukti pancangan, pelombong digantikan dengan pemain yang dipanggil ‘nodus pengesahan’. Dalam mekanisme ini, nodus pengesahan perlu mendeposit, atau memancangkan, 32 ETH pada satu alamat supaya dapat mengesahkan dan menambah urus niaga pada rantai blok.

Artprice terutamanya didorong oleh tulisan Vitalik Buterin, pengasas bersama rangkaian Ethereum, yang telah memuji merit mekanisme konsensus bukti pancangan sejak 2016. Transformasi Etherium ke arah 2.0 sememangnya telah mengesahkan kematangan projeknya.

Visi falsafah dan politik Vitalik Buterin adalah selaras dengan nilai yang telah dibawa oleh thierry Ehrmann melalui Artprice dan Groupe Serveur sejak tahun 1987, beliau sendiri merupakan perintis Internet (rujuk Majalah Time).

Komuniti IT Artprice, ahli dan peminat kripto di seluruh dunia sememangnya sangat gembira dengan berita pertukaran kepada Ethereum 2.0 (juga dipanggil « Serenity« ) pada awal 2022 melalui peningkatan platform bukti pancangan.

Menurut thierry Ehrmann – Ketua Pegawai Eksekutif Artmarket.com, pengasas Artprice dan Ketua Pegawai Eksekutif kumpulan Server, « perintis Internet » sejak 1987 dan pemegang saham rujukan Artprice –

« Dari segi sejarah, perkara yang paling hampir dengan kesan NFT kepada dunia seni adalah anjakan paradigma yang kini kita panggil ‘Zaman Pembaharuan’. Sebelum itu tidak pernah berlaku pemindahan kuasa secara besar-besaran ke tangan pelukis, kerana dengan adanya mesin cetak Johannes Gutenberg, pelukis dapat mencetak edisi karya mereka.

Zaman Pembaharuan membenarkan pelukis menjana pendapatan dan mengawal pengeluaran mereka secara bebas di bengkel dan kilang mereka. Hari ini dengan NFT, kami mengalami anjakan paradigma yang sama.”

Manifesto Meta Semesta Artprice oleh Artmarket

Meta Semesta Artprice akan membolehkan kemunculan dan pembebasan kreativiti artistik, disokong oleh 25 tahun kepakaran dalam ekonomi penciptaan artistik. Untuk bebas dalam ‘FabLabs’ mereka, artis perlu mengatasi halangan dan rintangan teknologi.

Meta Semesta bukanlah dunia 2D atau 3D. Ia adalah tentang penyahmaterialan dunia fizikal ke arah alam semesta baharu di mana pengalaman yang dahulunya mustahil kini sudah tidak mustahil.

Semasa zaman Kesedaran pada abad ke-21, dunia seni akan dibentuk semula bersekitarkan penciptaan maya dan ekonomi maya (yang sangat nyata), membolehkan kemunculan ruang yang benar-benar tidak terbatas bagi artis mengekspresikan diri mereka.

Walaupun dalam dunia maya Meta Semesta, ketunggalan akan kekal sebagai salah satu kualiti yang paling berharga.

Meta Semesta Artprice oleh Artmarket akan membolehkan kemunculan interaksi kreatif dalam komuniti artistik di mana pengumpul dan artis akan menjana naratif yang baharu sepenuhnya. Meta Semesta ini akan menjadi asas bagi ‘penumpuan’ sosial yang menjana interaksi yang dicari-cari oleh para artis, sekali gus melonjakkan pasaran seni lebih mendalam ke dalam Meta Semesta ini.

Kita sebenarnya bercakap tentang ekosistem « tolak dan tarik » yang luas di mana semua pelakon pasaran seni, termasuk artis dan pengumpul, akan berkongsi ‘kandungan komuniti’. Artis akan berada di pusat Meta Semesta. ‘FabLab’ artis akan dibuka dalam masa sebenar kepada komuniti melalui Meta Semesta.

Pengalaman dalam Meta Semesta Artprice akan menjadi semakin luas, dengan artis memperoleh akses kepada semua teknologi yang diperlukan dengan mudah dan murah, justeru menjana ekonomi yang murni.

Meta Semesta Artprice akan menyokong, antara lain, acara pasaran seni seperti pameran seni dan pameran yang, dalam format semasa mereka, mempunyai kesan karbon negatif yang serius. Oleh itu, acara ini akan dilahirkan semula dalam Meta Semesta dengan pada akhirnya sentiasa berada bersama komuniti artis, pemilik galeri, pengumpul dan peminat mereka.

Pembentukan bilik bersih Artprice dan awan datanya yang merentasi benua merupakan persoalan pengkomputeran ruang, membenarkan pengkomputeran hibrid (iaitu sebenar / maya), yang memastikan kebolehtelapan antara dunia fizikal dan Meta Semesta.

Ibu pejabat Meta Semesta Artprice terletak jauh di dalam Muzium Seni Kontemporari Organe yang menguruskan Abode Chaos. Untuk mencipta Meta Semesta seni bina luar biasa dan Kerja Seni Penuh oleh thierry Ehrmann ini, kumpulan TT Géomètres Experts dari Eropah dan Makmal 3D-nya telah menjalankan, dari 2020 hingga 2021, pendigitalan lengkap 6,300 karya seni yang disepadukan ke dalam bangunan, bangunan luar dan dinding perimeter seluas lebih 7,555 m², justeru menjana warisan terdigit sebanyak 1.2 Tera-Bait.

Meta Semesta Artprice – kini dalam pembangunan – sedang direka bentuk supaya orang ramai dapat melupakan IT yang kaku, yang merupakan halangan sebenar kepada penciptaan.

Artprice oleh bahagian Penyelidikan & Pembangunan Artmarket telah bertungkus-lumus selama lima tahun mencipta antara muka tidak mengganggu yang membolehkan orang ramai mengakses realiti terimbuh dan maya.

Jelas sekali, rangkaian mudah alih 5G – dengan spektrum frekuensi kecilnya – membolehkan pembukaan ke arah Meta Semesta dan sambungan ke ‘Internet untuk Segalanya’.

Dalam dunia sebenar, kita mempunyai alam semesta yang terdiri daripada berjuta-juta galaksi; dalam dunia maya – generasi Internet seterusnya – kita akan mempunyai pelbagai semesta yang terdiri daripada berjuta-juta meta semesta.

Walau bagaimanapun, Meta Semesta yang paling relevan kepada Sejarah Seni ialah yang paling relevan kepada artis dan komuniti seni: Meta Semesta Artprice…

Manifesto Meta Semesta Artprice adalah jemputan ke era baharu Kesedaran.

#ArtMarket by #ARTPRICE $ PRC #NFT #CryptoArt #metaverse #DigitalArt #NFTs #MarketPlace #BTC #ETH #OpenSeaNFT #raribleNFT #Ethereum #Manifesto

Gambar:

[https://imgpublic.artprice.com/img/wp/sites/11/2021/11/image1-artprice-metaverse-thierry-ehrmann-organ-museum-800.jpg]

[https://www.flickr.com/photos/home_of_chaos/50015697223]

[https://imgpublic.artprice.com/img/wp/sites/11/2021/11/image2-artprice-NFT-bill.jpg]


Hak Cipta 1987-2021 thierry Ehrmann www.artprice.comwww.artmarket.com

Tentang Artmarket:

Artmarket.com disenaraikan pada Eurolist oleh Euronext Paris, SRD panjang sahaja dan Euroclear: 7478 – Bloomberg: PRC – Reuters: ARTF.

Terokai Artmarket dan jabatan Artprice dalam video: www.artprice.com/video

Artmarket dan jabatan Artprice telah ditubuhkan pada 1997 oleh Ketua Pegawai Eksekutifnya, thierry Ehrmann. Artmarket dan jabatan Artprice dikawal oleh Groupe Serveur, yang diwujudkan pada 1987.

Lihat biografi yang diperakui dalam Who’s who ©:
https://imgpublic.artprice.com/img/wp/sites/11/2021/06/Biographie_nov2020_WhosWho_thierryEhrmann.pdf

Artmarket adalah pemain global dalam Pasaran Seni bersama, antara struktur lain, jabatan Artprice-nya, peneraju dunia dalam pengumpulan, pengurusan dan eksploitasi maklumat pasaran seni sejarah dan semasa dalam bank data yang mengandungi lebih 30 juta indeks dan hasil lelongan, meliputi lebih daripada 770,000 artis.

Artprice oleh Artmarket, peneraju dunia dalam maklumat tentang pasaran seni, telah menetapkan sendiri cita-cita melalui Global Standardized Marketplace untuk menjadi platform NFT Seni Halus terkemuka di dunia.

Artprice Images® membolehkan akses tanpa had kepada bank imej Pasaran Seni terbesar di dunia: tidak kurang daripada 180 juta imej digital gambar atau penghasilan semula karya seni yang diukir dari tahun 1700 hingga ke hari ini, diulas oleh ahli sejarah seni kami.

Artmarket bersama jabatan Artprice-nya mengumpul data secara tetap daripada 6300 Rumah Lelongan dan menghasilkan maklumat Pasaran Seni utama untuk akhbar utama dan agensi media (7,200 penerbitan). Seramai 5.4 juta pengguna (‘ahli log masuk’+media sosial) mempunyai akses kepada iklan yang disiarkan oleh ahli lain, rangkaian yang hari ini mewakili Global Standardized Marketplace® terkemuka untuk membeli dan menjual karya seni pada harga tetap atau bida (lelongan dikawal selia oleh perenggan 2 dan 3 Perkara L 321.3 Kod Komersial Perancis).

Artmarket bersama jabatan Artprice-nya, telah dianugerahkan label Negeri « Syarikat Inovatif » oleh Public Investment Bank (BPI) (buat kali kedua pada November 2018 untuk tempoh baharu 3 tahun) yang menyokong syarikat itu dalam projeknya untuk memperkukuh kedudukannya sebagai pemain global dalam seni pasaran.

Laporan Pasaran Seni Kontemporari Artprice 2020/21 oleh Artmarket.com:
https://www.artprice.com/artprice-reports/the-contemporary-art-market-report-2021

Laporan Pasaran Seni Global Artprice oleh Artmarket 2020 diterbitkan pada Mac 2021:
https://www.artprice.com/artprice-reports/the-art-market-in-2020

Indeks siaran media disiarkan oleh Artmarket dengan jabatan Artprice:
serveur.serveur.com/press_release/pressreleaseen.htm

Ikuti berita Pasaran Seni dalam masa sebenar dengan Artmarket dan jabatan Artprice-nya di Facebook dan Twitter:

www.facebook.com/artpricedotcom/ (over 5,4 million followers)

twitter.com/artmarketdotcom

twitter.com/artpricedotcom

Terokai alkimia dan dunia Artmarket dan jabatan artprice-nya https://www.artprice.com/video berpangkalan di Muzium Seni Kontemporari Organe yang terkenal “The Abode of Chaos” (dixit The New York Times): https://issuu.com/demeureduchaos/docs/demeureduchaos-abodeofchaos-opus-ix-1999-2013

L’Obs – Muzium Masa Depan: https://youtu.be/29LXBPJrs-o

www.facebook.com/la.demeure.du.chaos.theabodeofchaos999

(4.4 juta pengikut)

Hubungi Artmarket.com dan jabatan Artprice – Hubungi: ir@artmarket.com

%d blogueurs aiment cette page :